Pamflet 'Heksenmonument' 

Donderdag 08 juni 2023

Het pamflet 'Heksenmonument', geschreven door onder andere Susan Smit, Bregje Hofstede, Manja Bedner en Manon Uphoff, heeft veel aandacht gekregen en is een bestseller geworden. Het boek biedt diepgaande inzichten en een meeslepende kijk op de heksenvervolging, en benadrukt tevens de blijvende impact op hedendaagse vrouwen. Het is op nummer 29 binnengekomen in de prestigieuze Top 60.

Wat het pamflet 'Heksenmonument' bijzonder maakt, is niet alleen de inhoud, maar ook het nobele doel. De auteurs hebben vrijwillig afgezien van een vergoeding, en een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om een nationaal heksenmonument te realiseren. Dit monument zal dienen als eerbetoon aan de slachtoffers van de heksenvervolging en om hun herinnering levend te houden.

Het boek is verkrijgbaar voor slechts €12,50 en is uitgegeven door de gerenommeerde uitgeverij Lebowski. Je kunt het vinden bij verschillende boekhandels en online platforms. Daarnaast is het pamflet ook te bestellen via de website www.nationaalheksenmonument.nl, waar je meer informatie kunt vinden over het boek en de initiatieven voor het nationale heksenmonument.

De lancering van 'Heksenmonument' heeft een breed maatschappelijk debat losgemaakt over de heksenvervolging en de voortdurende strijd voor gelijkheid en rechtvaardigheid. Het boek nodigt lezers uit om na te denken over de erfenis van dit duistere verleden en de impact ervan op hedendaagse vrouwen.

Voor meer informatie over het pamflet 'Heksenmonument' en de inspanningen voor de realisatie van een nationaal heksenmonument, kun je terecht op de website www.nationaalheksenmonument.nl.

 

 

 

Terug naar overzicht