World Wind Day

Woensdag 15 juni 2022

Het is vandaag internationale Winddag. Misschien heb je er wel nog nooit van gehoord. Niet zo gek, het is pas ontstaan in 2007. Het is gecreëerd om aandacht te krijgen voor wind als energiebron. Wetenschappelijk gezien heeft wind als energiebron ontzettend veel potentieel. Maar ook voor ons hexen is het een krachtbron. Onze voorouders zagen de wind als een personificatie van een of meerdere goden. Sommige waren bang van de wind, anderen verafgoden haar. Heel veel mensen dachten (of wisten) dat de wind bovennatuurlijke krachten had.
Wij houden van de wind. Is er iets lekkerder dan echt even goed uitwaaien. Dat je bijna kan voelen dat de zware, negatieve energie uit je wordt getrokken en plaats maakt voor nieuwe lichte energie.

Wind staat als element natuurlijk niet voor niets voor flexibiliteit, nieuwsgierigheid en filosoferen. Tijdens deze winddag dus ideaal om een tijdje naar buiten te gaan en te kijken naar de lucht, naar de wind die de takjes laat dansen en de vogels laat zweven. Laat jouw nieuwsgierigheid maar waaien, niks mooiers dan je verwonderen om de ogenschijnlijk ‘normale’ dingen in het leven!

Terug naar overzicht