Wat is hekserij?

Zaterdag 27 mei 2023

Een nuchtere kijk op een magisch leven

Hekserij: een woord dat vaak associaties oproept met geitenwollensokken, enge zwarte magie, rituelen, salie en wierook. Voor ons is het voornamelijk geloven in de kracht van de natuur, de kracht van gedachten en het belang van in het moment zijn. Wij delen graag onze nuchtere blik op hekserij en laten jullie ontdekken wat het - volgens ons - werkelijk inhoudt.

De verbinding met de natuur
Hekserij draait om het erkennen en eren van de kracht van de natuur. Om het vinden van rust en inspiratie in het buiten zijn, het observeren van de seizoenen en het waarderen van de magie die in de natuurlijke wereld om ons heen aanwezig is. Hoe je de natuur kunt eren?
Met kleine dingen als: simpelweg geen rommel te gooien in de natuur, af en toe de fiets te pakken of zoveel mogelijk lokaal te eten en met de seizoenen mee. Is nog lekkerder ook ;) 

Gedachtenkracht en positief denken
Een essentieel onderdeel van hekserij is het geloof in de kracht van jouw gedachten. Deze hebben invloed op onze realiteit. Door positief te denken, intenties te zetten en te visualiseren, kunnen we onze doelen dichterbij brengen en positieve verandering in ons leven teweegbrengen. Hekserij moedigt ons aan om bewust te zijn van onze gedachten en deze te sturen voor een leuker leven.

Stilstaan bij het nu en dankbaarheid
In onze drukke wereld vergeten we vaak stil te staan en te waarderen wat we hebben. We willen continue meer en sneller. Hekserij herinnert ons eraan om in het moment te zijn, te genieten van de kleine dingen en dankbaar te zijn voor onze zegeningen. Door bewust te zijn van het nu en dankbaarheid te voelen én uit te spreken word je oprecht vrolijker in het hier en nu. En dat wat je uitstraalt trek je aan! 

Vertrouwen in de stroming van het leven
Hekserij leert ons ook om vertrouwen te hebben in de stroming van het leven. Het leven heeft zijn ups en downs, maar hekserij leert ons om mee te bewegen met de golven. Geloof dat alles gebeurt met een reden. Ook al zie je die soms niet meteen. Vertrouw op jouw eigen innerlijke kracht, je kunt niet sturen wat er gebeurt, maar wel hoe je ermee omgaat. Zo kun je moeilijkheden overwinnen en jouw pad (terug)vinden.

Hekserij is veel meer dan de stereotype beelden die vaak naar voren komen. Het is niet zweverig, maar juist een nuchtere benadering van een magisch leven. Een leven waarin we de kracht van de natuur erkennen, onze gedachten sturen, in het moment zijn en vertrouwen hebben in de stroming van het leven. Bij HX Magazine omarmen we deze principes en nodigen we iedereen uit om een magisch leven te verkennen, waarbij we de wereld omarmen met respect, vertrouwen en de kracht van positiviteit. Hekserij is voor iedereen die openstaat voor een leven vol betekenis, verbinding en persoonlijke groei. Dat kan met geitenwollensokken en geurend naar wierrook, maar ook met happy socks en Chanel. 

Terug naar overzicht